Şanlıurfa'nın en önemli dinî ziyaret yerlerinden İbrahim Peygamber makamı. Gerek şifalı sudan içmek ve gerekse ziyaret etmek guzeld. Temizlik ve düzen için ilgililere teşekkürler.

Hz. İbrahim Makamı
Haliliye ilçesinde yer alan Hz. İbrahim Makamı, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığına inanılan ve şehrin manevi atmosferini yansıtan kutsal bir ziyaret noktasıdır. Şanlıurfa'nın en önemli inanç merkezlerinden biri olan bu özel mekan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.
Hakkında
Hz. İbrahim Peygamber'in, Nemrut tarafından mancınıkla fırlatılarak ateşe atıldığı ve ateşin gül bahçesine dönüştüğü yer olarak kabul edilen bu mukaddes mekân, inanç turizminin merkezidir. Haliliye ilçesinde yer alan makam, huzur veren atmosferi, kutsal gül bahçesi ve dingin iç havuzuyla ziyaretçilerine manevi bir yolculuk sunar. Şanlıurfa'nın derin kültürel mirasını yansıtan bu bölge, hem yerli hem de yabancı turistlerin dualarla ziyaret ettiği, şehrin en önemli hac ve manevi duraklarından biridir.
📸 Bu mekanın fotoğrafını sen de paylaş
Ziyaret ettiğin mekanın fotoğrafı topluluğa katkı sağlar.
Özellikler
Sıkça Sorulan Sorular
Hz. İbrahim Makamı nerede?
Hz. İbrahim Makamı, Balıklıgöl Çevresi, Haliliye, Şanlıurfa adresinde hizmet vermektedir. Haliliye ilçesine ait bu mekanı haritadan bulabilir, adres bilgisine tıklayarak Google Harita üzerinden yol tarifi alabilirsiniz.
Hz. İbrahim Makamı çalışma saatleri nedir?
Hz. İbrahim Makamı çalışma saatleri: Pzt: 09:00-19:00, Sal: 09:00-19:00, Çar: 09:00-19:00, Per: 09:00-19:00, Cum: 09:00-19:00, Cmt: 09:00-18:00, Paz: 10:00-17:00
Hz. İbrahim Makamı telefon numarası nedir?
Hz. İbrahim Makamı güncel iletişim bilgilerini sayfanın iletişim kartından edinebilirsiniz. Telefon veya varsa web sitesi üzerinden de ulaşabilirsiniz.
Hz. İbrahim Makamı hakkında yorumlar nasıl?
Hz. İbrahim Makamı için şu ana kadar 220 ziyaretçi yorumu yapılmıştır; ortalama puanı 4.9/5. Ziyaret deneyiminizi paylaşmak veya diğer yorumları okumak için sayfanın yorum bölümünü kullanabilirsiniz.
Hz. İbrahim Makamı için en uygun ziyaret zamanı ne zaman?
Hz. İbrahim Makamı, Tarihi yerler kategorisinde yer alır. Şanlıurfa'nın merkezinde Haliliye konumda, ilkbahar (Mart-Mayıs) ve sonbahar (Eylül-Kasım) ayları en ılıman dönemdir. Temmuz-Ağustos arası sıcaklık 40°C üstüne çıkar; bu dönemde sabah erken veya akşam saatleri tercih edilebilir. Açılış saatleri için yukarıdaki bilgiyi kontrol edin.
Yorumlar (8)
Hz İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak geçiyor. Balıklı gölün içerisinde ve şehir merkezine 5 dk mesafede bulunuyor. Oldukça kalabalık. Kadın erkek ayrı yerlerden giriş yapıyor ve şifalı su olduğu söylenen bir su kaynağı var.
Hz ibrahim peygamberimizin doğduğu makam. Şanlıurfa balıklıgöl platosu içerisinde, dergah camii avlusunda bulunmaltadır. Mağara'ya girişi ikiye bölmüşler, bir taraftan bayanlar, diğer taraftan erkekler içeriye giriş yapıyorlar. Giriş ücretsizdir. Avluda güvercinler için avlu bulunmaktadır, yem matikleri kullanarak güvercinlere yem berebilirsiniz. İbrahim peygamberin makamının giriş tarafında camii vardır ihtiyaç halinde ibadet edebilirsiniz. Şehir merkezinde bulunduğu içim ekstra bir gezi planı oluşturmanıza gerek yoktur. Etrafında Şanlıurfa'nın meşhur ve dünyanın en büyük kapalı çarşısı bulunmaktadır. Lokanta, wc, taksi, toplu taşıma, bankalar, park ve piknik alanları makam etrafımda mrvcuttur.
Balıklı gölün içerisinde bulunan içinden şifalı su akan Hz İbrahim'in yaşadığı yer ateşten suya düştüğü makam hemen yanında balıklı göl var zaten hafta içi çok kalabalık
Güvercin sesleriyle uhrevi mekana giriş yapıyorsunuz. İçeride mağara Var. etkileyici gizemli bir mekan...
Manevi havası hiç kalmamış...
Peygamber şehri Urfa'nın, ziyaret edilmesi gereken en önemli dini ziyaret yerlerinden birisi de Hz.İbrahim (a.s)'in doğduğu mağara.İçerisinde şifalı su bulunuyor.Şifalı sudan içebilirsiniz yanınızda su şişesi yoksa girişte su şişesi satın alıp şifalı sudan doldurup yanınızda da götürebilirsiniz.
Bugün burada hayatımın en ihlaslı akşam namazlarından birini kıldım. Bulunan bölgenin çok eski bir mabed olması sanırım bunda etki. İmam ise boğazı sıkılmış horoz gibi bağırmayıp harika bir tilavet yaptı.